Artecnica

Artecnica fra Los Angels er et designfirma, der samarbejder med de mest etablerede internationale designere for at skabe bl.a. inspirerende lamper til det designbevidste hjem. Her på siden kan du se vores udvalg af lamper fra Artecnica.

  • DKK 799,00

    Phrena2 lampen fra Artecnica er både en pendel og bordlampe. Lampen er udført i et syntetisk papirlignende material. Leveres inkl. stativ, således at lampen både kan anvendes som pendel og bordlampe. Lampen leveres i flad pakke, og lampen samles selv ved at folde den rundt og sætte stellet sammen. Bemærk: Phrena2 lampen sælges uden ophæng/fatning! Find...

    DKK 799,00

Artecnica er kendt for deres samarbejde med både etablerede, nye og internationale designere. Virksomheden Artecnica blev grundlagt i 1986 og er baseret Los Angeles.


I Artecnica´s begyndelse var fokus på arkitektopgaver og interiør design. Siden er Artecnica vokset og er i dag en international anerkendt kilde for nytænkende design. Blandt nogle af de anerkendte designere Artecnica huser kan nævnes Tord Boontje, Hella Jongerius og the Campana brothers.


Med deres design søger Artecnica at bringe glæde, nysgerrighed og oplevelse ind i hverdagen, samt at skabe dekorative objekter til boligen. Designhuset Artecnica producerer mange forskellige typer design objekter, heriblandt lamper. Et bemærkelsesværdigt design fra Artecnica er Garland lampen.


En grundsten i Artecnica er deres miljøvenlige profil. Artecnica går op i bæredygtighed og i miljøvenlig produktion. Derfor bruger Artecnica ofte genbrugsmaterialer og er bevidste om at reducere deres carbon fodaftryk.


Holdet bag Artecnica


Den kunstneriske ledelse af Artecnica består af Tahmineh Javanbakht og Enrico Bressan, som sammen grundlagde Artecnica i 1986.


Tahmineh Javanbakht er iransk født og uddannet i USA. Hun er kunstner med en uddannelse fra Art Center College of Design i Pasadena i Californien, hvor hun også har undervist.


Enrico Bressan er uddannet arkitekt og fra Italien. Han arbejdede i mange år som ingeniør med elektronisk computer design. Bressan samarbejder med fonde og design skoler i Den Dominikanske Republik, Brasilien og Californien om at skabe bæredygtige produkt designs og arkitektur.


Tord Boontje er født i Holland i 1968. Han startede sin uddannelse med at studere design på Eindhoven Design Academy og har derefter læst på the Royal College of Art i London. I dag er han leder af afdelingen for produkt design på the Royal College of Art, hvor han underviser.


Centralt i Tord Boontje´s designs er modsætningen mellem ny og gammel - naturalisme og teknologi. Kendetegnende for Tord Boontje´s designs er brugen af avancerede teknologier sammen med overraskende materialevalg. Tord Boontje har udviklet et romantisk, poetisk og æstetisk design sprog, der beskriver naturen og med en flair for farvebrug. Blandt Tord Boontje´s succes design er hans Wednesday lampe, kendt som Garland lampen. Garland lampen kan ses i Artecnica´s sortiment.


Tord Boontje var nomineret til Designer Of The Year Award fra the Design Museum 2003, som Designer of the Year by Elle Decoration UK og Garland lampen vandt prisen for Best Light og Readers Choice for Future Classic.


Hella Jongerius er en Hollandsk designer født 1963. Jongerius arbejder fra Rotterdam hvor hun har sit eget design studie, JongeriusLab.


Hendes designs kombinerer håndværk med moderne teknologi og skaber herigennem moderne og provokative designs. Jongerius arbejder i materialer som blandt andet keramik, stål og plastic. Hendes designs fremhæver simple former og ofte kan man spore materialernes oprindelse i designet. Disse design er blevet produceret af bland andet Vitra og Cappellini. Man kan også finde hendes designs i mange permanente samlinger på førende museer, heriblandt Museum of Modern Art i New York og San Francisco Museum of Modern Art.