Alle lamper fra Le Klint

Le Klint er en dansk designvirksomhed som stadig holder ved værdierne om kunsthåndværk, æstetik og høj kvalitet. Le Klint lamperne regnes for at være ”moderne klassikere”, og er bl.a. kendt for deres tidsløse design som aldrig går af mode.

De originale, unikke og kendte designlamper fra Le Klint har siden 1943 været i produktion. Le Klint har mange dygtige og kendte designere bag deres produkter, bl.a. Tage Klink, Kaare Klint, Esben Klint, Aage Pedersen og mange flere. Le Klints kendetegn har altid været de unikke plisserer som laves i hånden, og selv om mange virksomheder i dag flytter produktionen til udlandet, har Le Klint holdt sig til fabrikken i Odense. Herunder kan du se vores udvalg af lamper og tilbehør fra Le Klint. Vil du vide mere om lamperne eller designerne bag Le Klint, så besøg Le Klint's hjemmeside.

 • DKK 1.895,00

  Le Klint 1-23 skærm håndfoldet i plast. Denne skærm er på alle måder hjørnestenen i Le Klints plisserede skærmunivers, den tager direkte afsæt i de første folderier fra 1901 og har været en vigtig del af sortimentet siden Le Klints begyndelse i 1943. RESTSALG SÅ LÆNGE LAGER HAVES Lampeskærmen er excl. stativ.

  DKK 1.895,00
 • -25%
  DKK 1.695,00 DKK 1.271,25

  Den flotte lanterne skaber en hyggelig stemning indendørs såvel som udendørs. Og så kan den nemt flyttes rundt i hjemmet, alt efter hvor du vil sprede lys og varme. Lampen er fremstillet i sort kork med sortbejdset egetræsbøjle. Le Klint Candlelight er trådløs og genopladelig, så den kan bruges igen og igen. RESTSALG SÅ LÆNGE LAGER HAVES

  DKK 1.695,00 DKK 1.271,25
  Læg i kurv
 • DKK 195,00

  Le Klint Recesringe. Kan anvendes til stativer fra Le Klint.

  DKK 195,00
 • DKK 395,00

  Le Klint speciel stativ til brug på bordlamper. Stativet kan bruges med skærmene model 1, 2 og 6 der har sidelængderne 21 og 23 cm.

  DKK 395,00
 • DKK 395,00

  Le Klint speciel stativ, til brug på bordlamper. Stativet kan bruges med skærmene model 1, 2 og 6 der har sidelængderne 25, 27 og 30 cm.

  DKK 395,00
 • DKK 395,00

  Le Klint speciel stativ til brug på større bordlamper samt gulvlamper. Stativet kan bruges til skærmene model 1, 2 og 6 der har sidelængderne 35 og 38 cm.

  DKK 395,00
 • -35%
  DKK 6.495,00 DKK 4.221,75

  Le Klint Swirl gulvlampe i elegant og eksklusivt design. Swirl lampens svungne lameller fordeler lyset, og giver et fint brugslys, og er tillige en æstetisk nydelse i rummet. Gulvlampen er 140 cm høj. RESTSALG SÅ LÆNGE LAGER HAVES Lampen leveres uden lyskilde.

  DKK 6.495,00 DKK 4.221,75
 • Designer Søren Refsgaard har skabt en ultra cool serie med referencer til 1950´erne og også med et link til japanske minimalisme. Shibui pendlerne er med håndfoldede skærme og sort metalring. Excl. lyskilde. Outlet vare. Denne lampe har været udstillet. Lampen er i fin stand. Ny pris 5495,-

  DKK 4.099,00

Le Klint er kendt for deres plisserede hvide lampeskærme, men stræber efter hele tiden at forny sig og udvikle moderne udtryk og designs til deres lamper.


Udover de klassiske designs fra Le Klint, har Le Klint opholdt sin succes som designvirksomhed, ved at samarbejde med designere som Aurélien Barbry, Øivind Slaatto og Christian Troels. Det er disse talentfulde designere der har skabt moderne klassiske designs for Le Klint.


Arkitekt og civilingeniør P.V. Jensen-Klint startede Le Klint i begyndelsen af 1900 tallet, med udviklingen af Le Klint lampeskærmenes ikoniske udseende. Den første lampeskærm fra Le Klint blev således foldet af P.V. Jensen-Klint til en petroleumslampe han havde designet.


Le Klint voksede da P.V. Jensen-Klint´s to sønner fik ledelsen af virksomheden. Tage og Kaare Klint bidragede hver med deres erfaring og kompetencer til Le Klint. Kaare klint designede de klassiske Le Klint lamper ”Frugtlygten” og ”Kiplampen”. Tage Klint satte P.V. Jensen-Klint´s oprindelige lampeskærme i produktion og fremstillede en særlig gribekrave til lamperne.


Tage Klint navngav virksomheden Le Klint efter hans datter Lise Le Charlotte Klint. I 1943 åbnede den første Le Klint butik åbnede i København og fremviste Kaare Klint´s klassiske design. De hvide plisserede lampeskærme var fremvist mod Gunnar Billmann Petersen´s rosenblomstrede tapet.


I 1971 blev Le Klint fonden etableret. Det var Jan Klint, søn af Tage Klint der i 1953 havde overtaget familievirksomheden og nu fortsatte Le Klint´s nytænkning i deres forretningsmodel. Le Klint fonden giver i dag legater til nye unge designere og arkitekter.


Le Klint holder i dag fast i det gode håndværk og alle lampeskærme er stadig håndfoldede i Odense hvor virksomheden Le Klint er beliggende.